Volendam doet in eigen huis uitstekende zaken

Volendam is in de HandbalNL League op vier punten gekomen door in eigen huis Hurry-Up met overtuiging te kloppen: 31-23. Zo doen de Noord-Hollanders gewoon mee om de titel.

Vanaf de eerste minuut toonde Volendam zich vanavond de betere partij. Na 5-1 en 9-6 liep de formatie van Mark Ortega, hij wordt in de zomer door Geert Hinskens van Quintus opgevolgd, uit naar 16-10.

Voor de pauze was schutter van Volendam Abou Fofana (foto) nauwelijks af te stoppen. Doelman Dennis Schellekens keerde twee strafworpen. In de tweede helft kon de thuisploeg bij 22-13 gaan door wisselen.

Namens de gasten uit Drenthe maakte doelman Boris Tot zijn rentree. Door het plotselinge overlijden van de broer van de Kroaat van Hurry-Up ontbrak Tot twee weken geleden tegen LIONS. Afgelopen nacht keerde de keeper terug uit zijn thuisland en tegen Volendam scoorde Tot in een half uur speeltijd een voldoende.

In het slotkwartier deden Tiago Azenha en Bernie Vermeer wat terug namens Hurry-Up (26-20). Met drie doelpunten in dertig minuten tijd had Amerikaan Alex Binderis een mooi aandeel in de duidelijke zege van Volendam.

Het betekent de tweede in de lente van de oranjehemden. Alleen van koploper en landskampioen Aalsmeer werd verloren. Waar Volendam op zaterdag tegen Quintus speelt, speelt Hurry-Up opnieuw uit. In Panningen is Bevo – dat net als Volendam vier punten uit drie partijen heeft – de opponent.