Voor het eerst in 20 jaar mag Sporting Pelt zich weer de beste van België noemen

De Belgische titel is vanavond naar Sporting Pelt gegaan. Door de 26-25 overwinning op meervoudig kampioen Achilles Bocholt mogen de rood-witten zich voor het eerst in twintig jaar weer de beste van het land noemen.

De derde finale tussen beide BENE-Leagueteams werd in de laatste seconde beslist. In een kolkende De Dommelhof scoorde landgenoot Tommie Falke de winnende voor Sporting Pelt. Achilles Bocholt verloor in de slotminuut de bal en in de omschakeling viel de zevende van de Drentse linkerhoekspeler net op tijd.

“Super, beter kan niet. Dit is na vijftien jaar op het hoogste niveau mij eerste prijs. Het moest eens tijd worden”, aldus een gelukkige Falke tegenover Sporza. “Weer wint de thuisploeg. ‘Pelt’ heeft het beste publiek van de BENE-League. Deze titel is voor hen.”

Na 8-12
Bij 8-12 was Achilles Bocholt nog in het voordeel. De afzwaaiende Serge Spooren was maar weer eens belangrijk voor de bezoekers. Voor rust kwam de thuisploeg, vorige week op dezelfde vloer op gelijke hoogte gekomen, terug tot 13-14 halverwege.

Sporting Pelt kwam bij 18-18 voor het eerst helemaal gelijk. Doelman Nick Deekens, vanaf de zomer actief in de Franse eerste divisie, was in die fase beslissend voor de thuisploeg. Hij wordt in het nieuwe seizoen door LIONS-doelman Bram Kleijkers vervangen.

Namens de gasten in het blauw-zwart scoorde Tim Claessens twee keer. Zo kwam de 22-23, een lob, van de hand van de cirkelspeler. In de tweede helft viel teamgenoot Odirin Jerry even in terwijl Oranjeheer Robin Schoenaker het uur in het Neerpelter verdedigingshart volmaakte.